we-blog

Na pitanje kako napraviti blog, moj odgovor je jednostavan: “Blog ne trebate napraviti, on je već napravljen.” Vaš posao je pisati članke koje ćete objavljivati na tom blogu. Za napraviti blog nije potrebno poznavati niti jedan računalni jezik (HTML, PHP, JAVA…), iako je poželjno (najčešće kada želite modificirati neke detalje na blogu).

Blog platforme za objavljivanje i rađenje blogova već postoje, tako da je najteži dio posla za vas već napravljen. Za objavljivanje vaših blogova možete koristiti besplatne blog platforme, kao što su Blogger.com, Bloger.hr, Blog.hr… Drugi način objavljivanja vašeg bloga je instaliranje WordPress platforme na vlastiti hosting paket s pripadajućom domenom.

Najčešće pitanje je zašto raditi WordPress blog, kad isti takav ili gotovo isti takav blog mogu napraviti besplatno? Nemojte me krivo shvatiti, WordPress blog je također besplatan, i sve vezano uz njega je u većini slučajeva besplatno. Međutim, da bi ga mogli instalirati, morate imati svoj hosting račun i domenu na kojoj ćete WordPress blog objaviti.

Sve se svodi na promet. Bez obzira na temu vašeg bloga, o čemu god pisali i ukoliko imate blog koji prima dovoljan broj mjesečnih posjetitelja, imate 99% šanse da preko njega i zarađujete. Sve što trebate je dobar mjesečni promet, dobra ponuda na stranici koja odgovara profilu čitatelja vašeg bloga, i show počinje.

Google voli WordPress blogove; ne pitajte me zašto, ali je tako, a Google znači besplatni promet. Važnost besplatnog prometa shvatite kad jednog dana počnete plaćati AdWords oglase kako bi doveli ciljani promet na svoju stranicu. U slučaju da vas ponese internet marketing.

Dakle, zašto WordPress?
1. besplatan je (osim hosting/domena)
2. Google ga voli
3. zbog pregršt tema i plugin-ova
4. nije potrebno stručno znanje
5. profesionalan izgled

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: